Cum va arăta lumea peste 50 de ani?

Home

Inteligența artificială: ce este şi cum funcţionează

Inteligența artificială este tot mai prezentă în viaţa noastră şi ea ne remodelează în permanenţă lumea în care trăim. Din acest motiv, trebuie să ştim ce se înţelege prin inteligența artificială şi cum funcționează aceasta.

La început inteligenţa artificială părea a fi doar un subiect desprins din literatura science-fiction: mașini care pot vorbi, mașini care pot gândi, mașini care pot simți. Cu toate acestea, în ultimul timp oamenii de știință au înregistrat, cu siguranţă, progrese importante în acest domeniu de cercetare din informatică.

Inteligența artificială (IA) este o ramură a informaticii cu ajutorul căreia se încearcă construirea de maşini inteligente şi modelarea inteligenţei umane.

Previziunile viitorului

Cercetătorul Lola Canamero de la Universitatea Herfordshire, Marea Britanie, este de părere că în viitor roboții vor fi programați pentru a înțelege sentimentele umane și astfel se vor apropia cât mai mult de oameni. Comunicare se va face la un alt nivel și putem să întâlnim și primele cupluri robot-om.

Prognozele arată ca speranța de viață crește fantastic de mult odată cu evoluția tehnologică. Cu cât mai multe invenții se vor realiza cu atât oamenii vor trăi mai mult. Copiii din ziua de astăzi vor depăși cu mult vârsta de 100 de ani, sunt de părere oamenii de știință.

O echipă de cercetători de la Universitatea Tehnologică din Delft, Olanda, a realizat o schemă tehnologică prin care mașinile pot converti biogazul sau hidrogenul în electricitate. Este posibil ca de anul viitor să vedem aceste mașini circulând pe stradă.

© Gafita Matei, Colegiul National Nicu Gane