Cum văd eu viitorul inteligenței artificiale?

Având în vedere rapiditatea cu care progresează tehnologia în general eu, personal, mă aștept la o revoluție în ceea ce privește inteligența artificială. În continuare vreau să-mi expun câteva idei despre cum ar putea transforma inteligența artificială diferite domenii în viitor.

În medicină


În caz că nu știați, deși se află încă în faza incipientă a dezvoltării sale, Inteligența Artificială este deja capabilă, ca și medicii, să diagnosticheze pacienții. Cercetătorii de la Spitalul John Radcliffe din Oxford au dezvoltat un sistem de diagnoză AI mai precis decât medicii în 80% dintre cazurile bolilor de inimă. La Universitatea Harvard, cercetătorii au creat un microscop “inteligent” care poate detecta potențialele infecții letale de sânge. Instrumentul asistat de AI a fost instruit pe o serie de 100.000 de imagini obținute de la 25.000 de diapozitive tratate cu colorant pentru a face bacteriile mai vizibile.

      Eu mă aștept pe viitor la mai mult de atât, la roboți care să fie capabili să facă operații chirurgicale complicate, fără chiar a mai fi asistați de oameni. Roboții ar putea de asemenea să dea diagnostice și să prescrie tratamente, lucru care ar putea fi util dacă acest lucru se poate face mai rapid decât capacitățile umane.

În agricultură


Agricultura la următorul nivel…unul mai evoluat unde sistemele inteligente și algoritmii de recunoaștere a tiparelor transformă ce știam până acum și ne ușurează munca. Rolul omului este de a spune acestor sisteme ce să facă pentru a crește randamentul și să eficentizeze procesele. Însă, pentru a atinge acest nivel este nevoie de pregătire continuă.

      Cei de la Universitatea din Sydney au realizat deja primele modele care pot să ne ofere o imagine destul de clară asupra viitorului. Roboți cu sisteme de alimentare prin celule fotovoltaice care au posibilitatea să funcționeze 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, brațe adaptate ce pot recolta automat sau sisteme ce localizează și elimină buruienile sunt doar câteva din perspectivele pe care ni le oferă cea de-a patra revoluție industrială.

În transporturi


Eu imi imaginez mașina viitorului ca pe o mașina care e dotată cu self-driving și e capabilă să răspundă la comenzi vocale de genul "pornește", oprește" sau "parchează".

       Sau poate că va apărea teleportarea și în felul acesta toate mijloacele de transport ar deveni inutile? Vom vedea...